Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En genuin Sandvikare med stor repertoar av Sandviks-berättelser

Annons

Håkan Myrberg, vår gode vän, har avlidit i en ålder av 72 år efter en längre tids sjukdom. Han avled i kretsen av de närmaste. Håkan Myrberg sörjs närmast av två döttrar med familjer, trolovade Åsa Berglund, samt av släkt och många, många vänner.

*

Håkan Myrberg föddes i Sandviken och förblev Sandviken trogen under hela sitt liv. Han arbetade på Sandvik, ett helt långt yrkesliv och trivdes med det. Han bodde också i en lägenhet på det vackra gamla bruket på Storgatan, vilket anstod en genuin Sandvikare.

Håkan var en mycket social och trevlig person. Det var en glädje att möta honom i vardagen. Han hade alltid något att säga. Han var också väldigt bra på att berätta roliga berättelser om personer och händelser från Sandviken som bruksort. Hans minne var väldigt gott och han hade en enorm repertoar att ösa ur. Det var oftast roliga historier från Sandviken som bruksort som berättades på genuint sandviksmål, alltid med glada skratt som följd.

Sedan en tid tillbaka har vi samlats på onsdagarna ett gäng på Berglunds Hembageri för att äta deras sopplunch. Håkan och Åsa deltog alltid, in i det sista. De sista veckorna orkade han inte vara med. Vi pratade och skrattade både länge och väl och soppluncherna blev tidsmässigt väldigt långa. Håkan trivdes och var i sitt esse vid dessa soppluncher.

Vi kommer att sakna Håkan på djupet och hans stol kommer nu att stå tom på soppluncherna på Berglunds Hembageri. Vi, hans vänner, kommer att minnas honom, som en stor glädjespridare. Vi minns med både saknad och värme.

Soppgänget genom

Åsa Morberg

Mer läsning

Annons