Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord

Annons

Marita Elfstrand, Gävle har avlidit i en ålder av 77 år. Närmast anhörig är sonen Peter Dodo Elfstrand med familj.

*

Vår kära vän Marita har lämnat oss. Marita föddes och växte upp i Gävle.

Efter studier i Stockholm och Paris, återvände Marita till sin barndoms stad och påbörjade den lärarbana som hon såg som sitt kall. Marita har alltid tagit barn och ungdomars parti och engagerat sig i deras liv.

Med humor och okuvlig energi lärde hon ut glosor och grammatik. Marita var en verklig eldsjäl i föreningslivet.

Som ordförande i Swea byggde Marita upp ett stort kontaktnät under åren hon var bosatt i Spanien. Marita var även engagerad i Innocenceorden och som ordförande i Gefle Segelsällskap. Marita var mycket sportintresserad och den stora passionen var segling. Glädjen när hon satt vid rodret i sin segelbåt Revanch var inte att ta miste på.

Midsommar på Husse, Huseliiharen, blev en mångårig tradition. Med blomsterkrans i håret tog hon ton och ledde dansen kring stången.

Maritas största glädje och stolthet i livet var sonen Peter eller Dodo kallad, sonhustrun Karin och barnbarnen Clara och Cajsa. Familjen betydde allt för Marita.

Lyckligast var Marita när hon fick vara på sitt älskade Sjövik på sommaren. Här fanns familjen och många av de vänner som betydde så mycket för henne.

Vi är många som kommer att sakna vår chosefria, generösa vän, hennes skratt, mod och frispråkighet.  Vi är så tacksamma Marita för alla glada, ljusa minnen.

Eva Söderström med familj

Susanna Sundin med familj

Mer läsning

Annons