Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Idrottens dag kom till Gävle

/

Annons

Med drygt 300 besökare, fint höstväder och idel nyfikna och glada deltagare genomfördes Idrottens dag för första gången i Gävle förra lördagen. Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arrangerade och landshövding Per Bill var värd för evenemanget som ägde rum i trädgården vid Gävle slott.

14 olika idrottsföreningar fanns på plats för att visa upp sin verksamhet och låta besökarna prova på olika aktiviteter.

– Idrottens dag är viktigare än någonsin, säger Ingela Norberg, kommunikatör på Gävleborgs Idrottsförbund. Med färska rapporter om att svenska barn är de mest stillasittande i Norden, vill vi göra allt vi kan för att sänka trösklarna så att fler hittar till idrotten. Att både barn, unga, vuxna och äldre hittat hit i dag för att testa både bekanta och nya idrotter är fantastiskt att se.

Under hösten har Idrottens dag genomförts på över 30 platser runtom i Sverige – varav Gävle var en. Det är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas nya satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag är också Sveriges bidrag till European Week of Sport, som är en del av EU-programmet Erasmus+ Sport.

– Svensk idrott är mitt i en intensiv förändringsresa och Idrottens dag är ett fantastiskt verktyg för att få igång ett samtal om framtidens idrott över hela Sverige. Det är också en möjlighet att visa upp bredden och möjligheterna inom idrottsrörelsen och inspirera barn, och vuxna, att röra på sig mer, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.Foto: Gävleborgs Idrottsförbund

Mer läsning

Annons