Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tema rymden på Solängsskolans lågstadium

/
  • Inför sportlovet samlades hela lågstadiet på Solängsskolan för att sjunga rymdsånger tillsammans och ’’träffa’’ Christer Fuglesang – det vill säga utklädd lärare.
  • Förskoleklasserna på Solängsskolan har byggt egna personliga rymdfarkoster av återvinningsmaterial.
  • Inför sportlovet samlades hela lågstadiet på Solängsskolan för att sjunga rymdsånger tillsammans och ’’träffa’’ Christer Fuglesang – det vill säga utklädd lärare.
  • För tre år sedan var astronauten Christer Fuglesang på besök i Solängsskolan.

Annons

Solängsskolans lågstadium har just nu rymden som tema i undervisningen.

Temat fascinerar många. Både lärare och elever inspireras av temat under alla lektioner eftersom rymden finns som utgångspunkt i många ämnen den här perioden. Under idrotten förekommer till exempel planetjaga och rymdstyrka, matematikens kluringar kan handla om rymdfarkoster och stjärnantal medan man på lektionerna i svenska skriver fakta eller sagor om spännande och fantasifulla rymdäventyr. Alla klasser ser många faktafilmer under temats gång och de vistas mycket i skolans bibliotek för att söka i böcker och datorer efter svar på frågor som de har.

Förskoleklasserna har byggt egna personliga rymdfarkoster av återvinningsmaterial och ska snart ställas ut i matsalen. Faktaväggar med texter/bilder om rymden växer sakta fram och finns också att beskåda under arbetets gång.

Inför sportlovet samlades hela lågstadiet för att sjunga rymdsånger tillsammans och ’’träffa’’ Christer Fuglesang – det vill säga utklädd lärare - som delade med sig av sina kunskaper. För tre år sedan kom verkligen den kända astronauten Christer Fuglesang till Solängsskolan för att berätta om sina rymduppdrag och än i dag finns en tavla med ett foto som minne efter besöket!

Till sångsamlingarna inbjöds Nynässkolans förskoleklasser eftersom vi i höst står inför starten av den nya skolan som Solängsskolan och Nynässkolan ska skapa tillsammans. Det här var en av flera aktiviteter som planerats. Redan innan samlingen har brevväxling påbörjats mellan alla berörda klasser. Fler träffar och aktiviteter kommer också att ordnas under vårterminen.

Nu under sportlovet är gemensamma aktiviteter inplanerade för de båda skolornas fritidshem och under hela påsklovet vistas båda skolornas fritidselever på Solängsskolans fritidshem. Allt för att elever och lärare/fritidslärare ska skapa kontakter, lära känna varandra och få en känsla av trygghet.

Sång och musik är glädje och förenar människor. Man känner gemenskap och tillsammans skapar man en härlig stämning som man sedan kan bygga vidare på!

Text och foto: Eva Ekholm

Mer läsning

Annons