Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slavarbete!

Jourverksamheten i Sandviken styrs under ”egna” regler, som var och en av personalen sätter upp. Svante Lönnbark och Berith Fredriksson skulle besöka Sandvikens jourverksamhet en helg mellan 10 och 18. Under dessa timmar har personalen ej tillgång till måltidsuppehåll. Tidboken är fylld med dubbel- och trippelbokningar.

Det betyder att två eller tre patienter får ”kriga” om 20 minuter. Sommarpersonalen beskriver situationen som fruktansvärd. De får jobba över många av helgturerna, utan att få så mycket som ett måltidsuppehåll. Jourens chef är svag och kan inte ge klara direktiv över de regler som ska gälla.

Snart finns ingen personal kvar här, då man kör slut på doktorer, sköterskor och undersköterskor. Hoppas att Sandviksborna protesterar och kräver en jourcentral som kan ta emot akut sjuka patienter på ett betryggande sätt. Återigen välkomnas Svante och Berith till att besöka jourverksamheten i Sandviken en hel helgdag.

Då kanske man ser att den situation som nu råder är rena rama slavarbetet

Trött anställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare