Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slogs ut ur Vi i Femman

Statistiska Centralbyrån och 1939.
Hade bara Josef Carter och Ebba Björk från Västanbyn kommit på de svaren tillräckligt snabbt hade det räckt till semifinal i Vi i Femman.

Det blev onödigt spännande på slutet när de tävlande från Västanbyns skola i Sandviken så när höll på att gå ikapp Nytorpsskolan som tog ledningen direkt från start. Men i slutomgången av snabbfrågorna då man inte bara får poäng för rätt svar utan även poängavdrag för fel svar gick det helt enkelt inte tillräckligt bra.
Då hjälpte det inte att Josef Carter och Ebba Björk lyckats pricka in alla rätt på både sport och konstfrågorna och visste både vem som är Sveriges statsminister och vem som skrev Hamlet.
Hade de hunnit svara på vad SCB är en förkortning för och vilket år andra världskriget startade hade de kanske vunnit. Nu blir det i stället Nytorpsskolan från Salem som gör upp i semifinalen den 23 maj.