Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slöseri med knappa resurser

Åklagarens prioritering: Skjut en älgkalv som mår bra! De flesta upplever en ökad brottslighet med misshandel, rån och organiserad brottslighet. Bevisligen har rättsväsendet inte tillräckligt med resurser.

Att nyttja knappa rättsresurser för att driva igenom avlivning av en älgkalv som inte på något sätt far illa är för normalt tänkande människor helt obegripligt.

Det var för några år sedan en dam som tog hand om en fågel som denna åklagare även använde knappa resurser för att bötfälla en djurvän.

Skriva lagar för alla eventuella händelser är svårt. Det dyker upp speciella händelser som en lagskrivare har svårt att förutse. Det är då det behövs en tänkande åklagare som gör en bedömning.

EU reagerar över att Sverige inte har resurser att utreda mutaffären för Jas Gripen. Orsaken är Sveriges bristande resurser inom rättsväsendet. Men vår åklagare har resurser, kompetens och tid att avliva älgkalvar.

Tyvärr sätter detta en löljighetsstämpel på vårt rättsväsende.

Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare