Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutgiltiga summan för Hoforsbössan: 1,2 miljoner – krossar tidigare Musikhjälpenrekord

Klockan 20 på söndagskvällen avslutades insamlingarna och programledartrion släpptes ut ur glasburen på Stortorget i Örebro. Då hade Hoforsbössan samlat in över 1,2 miljoner kronor.

Annons

Redan i torsdags stod det klart att Hofors krossat alla tidigare rekord. Den blev då den största insamlingen från privatpersoner någonsin i Musikhjälpen.

"Årets Musikhjälpen-hjältar kom från Hofors. Deras digitala insamlingsbössa ”Med kärlek från Hofors” har engagerat tusentals invånare på den lilla orten och har när detta pressmeddelande skickas ut samlat in över 1,2 miljoner kronor, vilket är det hittills största beloppet i en bössa i Musikhjälpens historia", skriver arrangörerna SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen i ett pressmeddelande.

GD har under veckan bland annat berättat om de fem Hoforsbor som cyklade till Örebro när bössan nådde 150 000. När det nu är dags att börja avrunda landar insamlingen på 1 232 350 kronor.

Sammanlagt i Sverige samlades det in 49 miljoner kronor, vilket är 18 miljoner mer än i fjol. Årets tema var att barn i krig har rätt att gå i skolan. Den mest önskade artisten under veckan var Kent och gruppens låt "Utan dina andetag" blev den mest önskade totalt.

Läs mer: "Med kärlek från Hofors" krossar rekordet – är nu största insamlingsbössan i Musikhjälpens historia

TV: Blöjmän stöttade Hoforscyklister på resan mot Musikhjälpen