Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsjakten igång

/

Brynäs skrudade sig i de svarta snygga tröjorna - och bröt den dystra bortasviten. Jakten på slutspel är inledd.

Annons

Det blev en kassaskåpssäker 4-1-seger - och stor matchhjälte blev den just nu glödhete Daniel Widing, som inte bara prickade in 1-0 och 2-0 utan fortsatte med att även vara delaktig och spela fram till de båda två avslutande power playmålen i slutronden.
Daniel har nätat i de tre inledande elitmatcherna efter målgörande även i LG Games-turneringen - och är nu uppe i totalt 20 elitfullträffar, tillhör seriens toppskikte när det gäller målgörandet.
Widing är kanske på väg att skjuta Brynäs till slutspel!?
Eller som backjätten Lars Jonsson, som prickade in det helt avgörande tredje målet i power play, sa efter den övertygande 4-1-triumfen mot Rögle:
"Nu sätter vi igång marschen mot slutspel - för dit har vi siktat hela säsongen!"

den oerhört viktiga - eller rent av den direkt avgörande matchen i Lindab Arena för att slippa kvalserien (?) - efter en närmast perfekt genomförd bortamatch.
Det fanns egentligen inget alls att kritisera ifråga om det närmast geniala, smarta, taktiska och vägvinnande spel som ledde fram till den kassaskåpssäkra och sköna trepoängaren, som betyder fortsatt plats nr 8 i tabellen.
Men genast vill jag säga att marginalerna är förbaskat små i den här sporten.
För alla ni som såg ppv-sändningen eller på annat sätt tog del av matchen i Ängelholm noterade väl hur nära ex-brynäscentern Jakob Johansson i den allra sista skälvande slutsekunden innan hesa Fredrik ljöd efter två perioder, var att kvittera till 2-2.
Helt ensam med mål-Lindbäck - allt medan fyra brynäsare botaniserade nere vid sarghörnan - lyfte Jacke pucken via Limpans plockhandske i ribbans överkant. Ett par millimeter ner och kvitteringen hade varit ett faktum.

man aldrig hur det här slutat?
Nu var Brynäs ändå det klart bättre laget, trots att skotten förlorades med 19-24 och även de viktiga tekningarna (25-35) - men gävlekillarna tog vara på sina chanser (som Widings två inledande) - och gjorde på nytt två pp-mål, höll tätt i box play och hade både den hetare segerviljan och inställningen.
Det blev med andra ord en härlig flygtripp hem i går kväll i det chartrade planet från Skåneland för det segerglada brynäsgänget.
Brynäsarna spelade som ett vägvinnande lag - och de spelade även för sin sportchef MS och sin materialboss MP - därom är jag helt övertygad.
Brynäs behövde innerligt väl den här segern, efter alla de turer som varit de senaste dagarna med alla braskande löpsedelsrubriker i ren krigsstil runt om i landet. Sånt som ger väldigt dålig PR, tyvärr.
Nu behövs ett slutspel för att få ett bra slut på hockeysäsongen.

lyckas återstår att se?
Det skiljde fem pinnar ner till den kvalplats som Rögle innehade före matchen - nu är avståndet sköna åtta efter att Brynäsarna raderat ut den 14 långa matchraden på bortais utan trepoängare.
Modo och Djurgården skakade Gävleborna av sig något, samtidigt som de själva också kom på lite mer säker mark - åtminstone sett att slippa den förhatliga kvalskräcken igen.
Där spikades med all säkerhet Rögleiterna fast efter det här hemmafallet.
Kraften och kunnandet finns inte längre, tiden har hunnit ifatt Kenny Jönsson och kompani.
Det både märktes och hördes även på snacket efter matchen från Rögles hänförare; att det här var matchen som man absolut inte fick förlora. Luleå borta väntar i nästa omgång. Rögle har förlorat 15 raka på bortais. Hoppet är som synes väldigt litet.
Vad Brynäs beträffar ska vi även komma ihåg att de har en match mer spelad än de övriga kring-strecket-konkurrenterna. Det glöms lätt bort av just nu segerrusiga supportrar.

sidan måste då även noteras att Brynäs har fyra kvar hemma i Läkerolen, varav två kommande vecka mot först jumbon Södertälje och sedan Djurgården som knep en pinne i Ö-vik mot Foppas Modo.
Det mesta talar i nuläget för att Brynäs slipper kvalspel - men om det blir ett efterlängtat slutspel står fortfarande förstås skrivet i stjärnorna?
Det som talar för att Modo och Dif ska kunna hållas på avstånd - är att Czarneckis mannar verkar på klar uppgång inte bara rent spelmässigt rakt igenom utan främst i det nu i slutskedet så oerhört viktiga pp-spelet. Laget är tillbaka i samma fina spel och form som under höststarten gav serieledning efter 13 omgångar.

för en stor helgjuten laginsats över normalsnittet - exakt när det som bäst behövdes.
Även det säger mej att hela laget är på klar uppgång. För att inte säga det plötsliga "uppvaknadet" när det gäller målskyttet: tio mål på två matcher är knappt man tror det är sant.
Anders Lindbäck gavs förstås en ny chans - och han gjorde vad han skulle. Och mer till. Han följde upp sin fina insats mot LHC med en ny kanonmatch. Släppte visserligen till lite onödiga returer mellan varven - men denna Alla hjärtans dag var utekompisarna på hugget och rensade rejält och säkert undan alla puckar inne i slottet.
Rögleiterna fick aldrig några chanser att hugga på Limpans returer.
Försvaret var lika ramstarkt som senast mot Linköping, på nytt bara ett insläppt. Mer behöver inte sägas - jo, markeringsmissen när Jakob Johansson hade sin chans till 2-2 måste kritiseras och var inte skojig att se.

hur helgjutet försvarsspel som helst.
Forwardsmässigt fanns där jätten Daniel Widing, 20 mål nu (och han kommer att överträffa fjolårets notering på 23 fullträffar).  Widde var strålande rakt igenom - och jag gläds över att få skriva det.  Åter, vilken fart och speed över hela banan.
Tycker annars bestämt att "Widde" varit lite för ojämn föruti vinter - och inte visat den rätta hungern heller i klubbtröjan.
Nu var han gigantisk, precis så bra som han i sina bästa stunder kan vara och som alla brynäsvänner vill se honom.

komma att skjuta Brynäs till slutspel!
Sist men inte minst: Vad härligt det var att återse Brynäs i svart dress - på bortais.
Det gav efterlängtad seger/trepoängare utanför 026-området och fick mej att tänka tillbaka på en viss aprilsöndag i Kempehallen för snart tio år sedan.
Då Brynäs vann guld - och chockade modoiterna med att spela i just svart dress.
Fast nåt nytt guld denna vår har jag förstås inte i drömmen - jag som tippat Tigersgänget i vaccumläget - utan nöjer mej mer än väl med nytt play offspel.

Mer läsning

Annons