Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-silver till Gävle OK:s Svedberg i MTBO

Under dagarna tre har SM i MTBO (mountainbike -orientering) avgjorts i Stockholm. Sammanlagt var det cirka 1 000 starter fördelade på sprint-, lång- och medeldistans.

Gävle OK:s Patrik Svedberg svarade för ett riktigt kanonlopp i H21-klassen, när han kom på silverplats på långdistansen.

Segern gick till Viktor Larsson, Ärla IF. Viktor är en av världens bästa i MTB, men han är även en framstående orienterare och landsvägscyklist. Sammantaget en perfekt mix för att lyckas i MTBO. Banlängden (fågelvägen) var 31,5 km, vilket betyder en faktisk längd på en bra bit över 40 km, då det ibland blir mycket långa omvägar i den här sporten.

Patriks tid på långdistansen var nästan exakt två timmar, så det var ett drygt dagsverke i det varma vädret. På sprinten kom Patrik på sjätte plats.

– Det blev för många småbommar för att vara helt i topp, sa Patrik efter loppet.

Medeldistansen som avslutade tävlandet avgjordes i ett mycket stigrikt och svårbemästrat område på Ekerö. Här blev Patrik sjua. Segern gick till Linus Mood, IFK Mora.

I H50-klassen gjorde Jonas Holmgren från OK Hammaren tre fina tävlingar i den tuffa klassen, med cirka 60 startande per dag. Jonas blev nia på sprinten och långdistansen. På medeldistansen kom han på åttonde plats.

Bland juniorerna i H20-klassen gjorde gästrikeåkarna fina insatser dock ingen på medaljplats.

Isak Berggren, Gävle OK, blev sexa på medeldistansen. På långdistansen blev Felix , Gävle OK, sexa och Rasmus Täck, OK Hammaren, sjua.

Karl-Olof Borg/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel