Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Små rinkar kan nog glömmas..."

Annons

Hej Keb!
Intressant debatt om rinkstorleken.

Men som jag ser det är "problemet" här inte bredden på isytan, utan att spelet hamnar/fastnar för mycket ute i hörnen.
Vilket tror jag har mest att göra med hörnens utformning. Med rundare hörn, skulle pucken/spelet "pressas" mer och oftare mot kassen. Titta i t.ex. LA på området bakom den förlängda mållinjen så finns det en bra möjlighet att kapa bort isyta i hörnen, för att få till ett rundare hörn istället.

Alltså att området blir ännu närmare halvcirkelformad än vad fallet är idag.
En ombyggnad som kostar en slant, men innebär inget regelrätt ingrepp på arenan som sådan, som en breddminskning rakt över skulle innebära.
Vad tycker du?

-

Jag var positiv till det förut, men efter att ha tagit del av Hockeyligans sportchef Tommy Töpels uttalande i dagens Gävletidningar, så utgår jag från att det blir bara ett snack om att få mindre rinkar i Sverige.

Det är som synes av artikeln en långt mer avancerad process att genomföra, än vad gemene man (och främst då Niklas Wikegård) tycks tro.
Man måste exempelvis gräva ner isen/plattan nån meter, för att folk direkt sittande bakom sargen ska kunna se hela isytan - och sånt, gott folk, det kostar pengar.

Dessutom måste väl då också alla träningsrinkar/hallar göras om, som Jacob Markström mycket klokt påpekade i utfrågningen av brynässpelare.

Och det viktigaste av allt: Sverige håller sig till de internationella reglerna, och som de ser ut i dag - ja, då finns inte en möjlighet att svensk hockey kan gå in och genomföra några ensamma och egna förändringar härhemma.
*

Mer läsning

Annons