Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små tågförseningar väntar

GÄVLE
Det blir inga tåginskränkningar efter branden i signalställverket i Solna. Däremot får resenärerna räkna med förseningar på mellan fem till femton minuter.

Annons
Det stod klart sedan Banverket och samtliga tågoperatörer diskuterat problemen i går eftermiddag.
- Vi ändrar så att ett spår tar norrgående och ett spår södergående tåg, säger Arne Öberg vid pressjouren för Banverkets östra region.
Dessutom sätter Banverket in extra personal för planering av trafiken och mycket kommer att handla om prioriteringar av tågen. Största prioritet får pendeltrafiken och expresstågen till Arlanda, tåg som går tre gånger i timmen.
Arne Öberg tror att problemet med förseningen uppmärksammats så väl att folk nog tar ett tidigare tåg om man har tider att passa.
Sämre är det för de som kommer med fjärrtågen som inte har några alternativ utan i stället får räkna med en mindre försening.
- Det ska nog inte bli mer än en kvart, säger han.
Det var efter en brand i ett signalställverk vid Solna station på lördagsmorgonen som både signal och växelsystem slogs ut. Bara två spår av de fyra är brukbara.
ULF GRANSTRÖM