Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smäll för Valbo – men kvar i serieledning

Det blev en riktigt tung lördag för serieledande Valbo.
Efter en lång tid av framgång och segrar blev det ett abrupt stopp när Avesta vann med 6–0.

– Nu blev det alldeles för stora siffror. Under första halvlek var vi riktigt bra med och hade både spelet och skapade chanser. Det var lite surt att gå in till pausvilan med 2–0 i baken då, sa tränaren Andreas Vestin.

Ordern var att fortsätta i andra halvlek för att komma i kapp men i stället kom 3–0 väldigt snabbt.

– Då började vi förbereda för att göra om lite i laget men hann inte innan det stod 4–0. Då förstod jag att luften skulle gå ur och vi fick försöka hålla siffrorna nere. Därför är jag besviken att de två sista målen kom för det var onödigt, sa Vestin.

Avesta är formstarka och vann förra helgen mot serietvåan Korsnäs. Det här var också deras sista chans att haka på och är nu tre poäng efter Valbo som trea.

– Visst var det en svår match och helt ärligt har vi inte spelat riktigt bra de senaste matcherna men vunnit ändå. Nu tog det stopp och vi får deppa i några dagar innan det blir nu vecka.

Och det är ju trots allt en het vecka som startar för Valbo som fortfarande är i serieledning. Nu med en poäng sedan Korsnäs vann sin match i helgen.

– Det är ju seriefinal mot dom hemma på Åbyvallen nästa lördag och det blir ju otroligt roligt. Vi får ladda om för att verkligen ta den chansen, sa Valbotränaren.