Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI varnar för snökaos

/

Stormbyar och snökaos väntar ostkusten mot kvällen.
SMHI har utfärdat klass 2-varning och råder bilister att stanna hemma. Snön väntas fortsätta framför allt över Upplandskusten, Roslagskusten och Gävleborgskusten.

Annons

Kombinationen av snömängder på upp emot 20 centimeter under kvällen och natten och en storm som sveper in över Upplandskusten från Baltikum riskerar att skapa olyckor på vägarna.
– Det kan gå upp emot stormbyar på kusterna och medelvindarna kan ligga på upp emot 20 meter i sekunden. Det gör att snön kan blåsa upp i drivor och skapa stora problem, säger Anna Östman, jourhavande meteorolog på SMHI.
– Det blir nog ganska ogästvänligt. Om man kan undvika det så bör man inte ge sig ut på vägarna, säger hon.

SMHI gick ut med en klass 2-varning för Östersjön och Upplandskusten. Varningen innebär att det kan vara fara för allmänheten.
Det snöar redan nu och snön väntas fortsätta framför allt över Upplandskusten, Roslagskusten och Gävleborgskusten. Under måndagen ska ovädret bedarra och snön sina, enligt SMHI. Kylan håller i sig över landet under måndag och tisdag, men på onsdag väntas plusgrader i stora delar av landet. Det mildare vädret väntas hålla i resten av veckan.

Mer läsning

Annons