Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smiding räddade en poäng åt Hille

Det blev oavgjort i seriefinalen mellan tabellettan Hille tog emot tabelltvåan Stensätra inför storpubliken 151 betalande i solskenet.

1–1 slutade matchen efter ledning för Stensätra med 1–0 i halvtid.

Första halvleken började med klart övertag för hemmatjejerna. Pilsnabba duon Edwina Smiding tillsammans med Linnea Lilja rann igenom gång efter annan på de långbollar som Hilleförsvaret matade på med ideligen. Men effektiviteten var inte den bästa och med storspelande Stensätramålvakten Anna Holmgren som tog det som skulle tas och lite mer blev också resultatet därefter.

– Vi borde ha haft en fyra-fem bollar i nät i första halvlek men som sagt, det gäller att sätta dom också, konstaterade tränarduon Lindbom/Grängfors i Hille efter matchen.

Så kom då lite ologiskt i det läget ledningsmålet för bortalaget. En frispark från vänster landade i boxen och Eva Westin tog vara på den på bästa sätt genom en snabbvändning och målet ett faktum.

Andra halvleken hade storpubliken förväntat sig en anstormning från hemmalaget men matchen förblev jämn. Hille hade det mesta av bollinnehavet och mönstret höll i sig från första halvlek då man inte lyckades sätta pricken över i:et. Men så lyckades Hilles bäste för dagen, Edwina Smiding bryta en tillbakapassning och fri från kanten fick Holmgren i bortamålet kaputilera för första gången i matchen och den välförtjänta kvitteringen var ett faktum.

De resterande 25 minuterna hade kunnat gå åt vilket håll som helst. Därför var också de flesta runt Hille IP rätt nöjda med resultatet efter att seriefinalen blåsts av.

– Ja, man får vara nöjd med oavgjort i ett toppmöte, framförallt på bortaplan, log en glad assisterande tränare Tomas Högberg i Stensätra efter matchen.

Nu väntar Mohed på bortaplan för Hille medan Stensätra tar emot Valbo på hemmaplan.

Spänningen fortsätter sannerligen i div 2 Södra Norrland.

$1

HILLE IF–STENSÄTRA IF 1–1 (0–1)

$1

Målen : 0-1 (32) Eva Westin, 1-1 (64) Edwina Smiding.

$1

Domare: Johan Bentzer, Gävle.

$1

Publik: 151.

Bäst i Hille IF:

Edwina Smiding f

Linnea Lilja f

Amalia Löfberg mb

Bäst i Stensätra IF:

Anna Holmgren mv

Lisa Sundell mb,

Maria Danielzon-Larsson mb