Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smitande chaufför bakom tankbilsolyckan

Den var en omkörning som indirekt orsakade olyckan med tankbilen på väg 56 vid Gysinge på tisdagen. En mötande lastbil gjorde en omkörning och tankbilsföraren fick hålla undan så mycket att bilen skar ner i diket. Den mötande bilen försvann men stoppades i Sala.

Det var vid sjutiden i tisdags morse som en tankbil på väg norrut på väg 56 norr om Gysinge fick möte med en lastbil som gjorde en omkörning. För att undvika en kollision tvingades tankbilsföraren hålla långt ut i vägrenen och släpet skar ner i diket och välte.

Chauffören av den mötande lastbilen for vidare utan att stanna och misstänks därför för vårdslöshet i trafik och smitning. Tack vare uppgifter från tankbilens förare kunde lastbilen stoppas i Sala. Chauffören var hemmahörande Västerås.

Tankbilens släp innehöll frätande syra vilket gjorde att all trafik på väg 56 fick stängas av under hela dagen under tiden som innehållet i tanken pumpades över till en ny tank. Under tiden fick trafiken ledas över väg 272 vilket blev en tidsödande omväg eftersom man lägger ny asfalt söder om Årsunda.

Inte förrän vid 21-tiden på tisdagskvällen kunde trafiken släppas på igen.