Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smuggelhärvan sväller

SANDVIKEN
Två personer, en 30-årig man från Gävle och en 28-årig man från Sandviken, är fortfarande anhållna i sin frånvaro i den smuggelhärva som just nu nystas upp i Gästrikland och Dalarna.

I går anhölls ytterligare en person, en 46-årig man från Avesta.
- Brottet är samma som för de andra, grov olovlig befattning med smuggelsprit, men när det gäller den här mannen är det mest frågan om innehav, säger kammaråklagare Margaretha Lidman Ling vid internationella åklagarkammaren i Uppsala.

Stort tillslag
Det var i torsdags i förra veckan som polisen slog till mot en fastighet i Årsunda. 1000 liter smuggelsprit beslagtogs.
I samband med att 12 000 liter 96-procentig smuggelsprit hittades på ett industriområde i Avesta framkom uppgifter som gjorde att polisen även fattade misstankar om smuggelbrott på gården i Årsunda.
Polisen misstänker nu att fastigheten har fungerat som mellanstation för omlastning och buteljering.

Samma sprit
Allt pekar på att den sprit som beslagtogs i Årsunda i är av samma styrka som den som tidigare hittades i Avesta.
- Vi har inte fått några analyssvar, men det är vi ganska säkra på. Den är 96-procentig, eller i vart fall 95-procentig, säger Margaretha Lidman Ling.

Hög prioritet
Utredningen av smuggelhärvan prioriteras högt.
I dag träffar Margaretha Lidman Ling de poliser från Avesta och Gävle som arbetar med ärendet för att gå igenom utredningen och bestämma hur man ska vidare.
- Vi jobbar för fullt med det här, säger hon

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se