Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbaveckling av fossila bränslen innebär ekonomisk kollaps

Lars Almström skriver om ”klimatförnekare”. Vem förnekar existensen av klimat? Själv vet jag att klimat och klimatförändringar har funnits i nära fyra miljarder år.

Koldioxidhalten har stigit en aning snabbare än vad Hansen spådde 1988. Temperaturen har däremot stigit långsammare.

nsändare: Det är tveksamma påståenden

Klimatet: Hur kan vi göra detta mot dem vi älskar mest?

Högt spel om klimatet

Det är 29 år sedan 1988. En förutsägelse då om vad som skulle hända om 40 år, borde vid det här laget vara 72,5 procent från att uppfyllas. I verkligheten ligger West Side Highway lika långt från havet som 1988!

En ledande forskare är den som för vetenskapen framåt i sitt ämne. Hansen är inte någon ledande klimatforskare. Det är i stället sådana som Lamb, Lindzén, Trenberth, Spencer och Christy.

Alla som har studerat data från verkligheten, vet att det inte pågår något alarmerande med klimatet. Låt er inte luras av påstpenden om att extremväder har blivit 46 procent vanligare under 2000-talet. Statistiken, från EM-DAT, visar i stället att extremväder har blivit något ovanligare sedan år 2000.

Försiktighetsprincipen tillämpad på klimatfrågan säger faktiskt att vi bara ska vidta åtgärder som har andra bevisade fördelar, som energieffektivisering. En snabbavveckling av de fossila bränslena är en garanti för ekonomisk kollaps men inte för mindre klimatförändringar!

Lars Kamél

nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare