Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbinlagd Brantevikssill

Annons

För 4 personer

1 burk 5-minuterssill alt. 400 g inlagd löksill

Till smaksättning:

2 dl strösocker

1 msk salt

1 dl hackad gul lök

1 dl hackad rödlök

1/2 dl hackad dill

1/2 dl hackad gräslök

1 msk krossad kryddpeppar

1 msk krossad vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

hårdkokta ägghalvor

gräslök

1. Lägg sillen i en sil och låt lagen rinna av. Plocka bort eventuell lök från löksillen.

2. Skala och hacka gul lök och rödlök ganska fint. Hacka dillen och gräslöken fint. Krossa krydd- och vitpepparkorn i mortel. Blanda lökhack med dill, gräslök och peppar. Rör i salt och socker.

3. Skär sillen i mindre

bitar. Varva sill med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn. Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen.

4. Servera med kokt potatis, hårdkokt ägghalva och gräslök.