Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbinlagd Brantevikssill

Annons

För 4 personer

1 burk 5-minuterssill alt. 400 g inlagd löksill

Till smaksättning:

2 dl strösocker

1 msk salt

1 dl hackad gul lök

1 dl hackad rödlök

1/2 dl hackad dill

1/2 dl hackad gräslök

1 msk krossad kryddpeppar

1 msk krossad vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

hårdkokta ägghalvor

gräslök

1. Lägg sillen i en sil och låt lagen rinna av. Plocka bort eventuell lök från löksillen.

2. Skala och hacka gul lök och rödlök ganska fint. Hacka dillen och gräslöken fint. Krossa krydd- och vitpepparkorn i mortel. Blanda lökhack med dill, gräslök och peppar. Rör i salt och socker.

3. Skär sillen i mindre

bitar. Varva sill med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn. Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen.

4. Servera med kokt potatis, hårdkokt ägghalva och gräslök.