Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbt åk av Lundberg gav slutseger

Mikael Lundberg sparade inte på krutet när bilarnas Uphill cup avslutades uppför Kungsberget.
Segern i tvåhjulsdrivna rallyklassen innebar att Gävleföraren även tog hem spelet sammanlagt.

Årets sjunde och sista deltävling skulle avgöra utgången i tabellen. Dagen innan hade Kenneth Olsson från Hällefors knaprat in hela åtta poäng på Micke Lundberg, som därmed var ett jagat villebråd. Bästa tid av Olsson i den första omgången – 36 hundradelar före Micke – innebar att spänningen steg ytterligare.

Men i åk 2 tog måhända Kenneth Olsson i lite i överkant. En punktering ställde till det och Micke kunde lägga beslag på bästa tid.

Med var sin spik i protokollet såg alla fram mot den tredje och sista omgången. Och när pressen var som störst körde Micke Lundberg skjortan av medtävlarna. Helgens i särklass bästa tid i klassen var ett faktum!

– Fick till ett klockrent åk helt enkelt. Det satt ju riktigt bra och jag tror det blev en putsning av backrekordet, sammanfattade han efter målgång.

I och med segern i tävlingen var ju den totala förstaplatsen också ett faktum.

– Har längtat efter den här helgen. Kanske var jag överladdad igår. Då strulade det mesta, fortsätter Micke.

Närmast väntar nu avslutningen av SM, Sundsvall nästa veckoslut och Örebro om två veckor. Guldet hägrar här också…

I supernationella klassen vann Gestrikes Jimmy Holmkvist det första åket, knappt före hälsingen Henrik Flodin. På tredje plats följde hemmaåkaren Oskar Sundell.

Därefter slog Pontus Westman till med besked. Filmföraren lade nära en halv sekund till Holmkvist i omgång 2, i sin tur skuggad två hundradelar efter av Flodin.

Ännu hårdare blev kampen i epilogen. Jimmy Holmkvist avgjorde här med en enda hundring i rygg på Henrik Flodin och vann även tävlingen sammanlagt före denne. Westman slutade trea, Sundell fyra och Christer Nilsson, Sandviken, femma.

Peter Karlsson var mannen för dagen i Rallycross 2400. Ljusdalingen körde snabbast från början till slut och tog segern före Daniel Bååth, Gestrike. Magnus Olsson, Järbo – segrare dagen innan – tog fjärde plats.

Bröderna Markus och Martin Jonsson från Alfta vann dubbelt i Rallycross 2150. Småbackas Mikael Nyrönen styrde in som trea, före Johan Forsberg, Gestrike.