Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart byggstart för Fullriggaren

I nästa vecka hoppas Gavlegårdarna att ett avtal ska vara klart med Skanska om bygget av höghuset Fullriggaren på Gävle strand. När avtalet är klart väntas markarbetena inledas inom kort.

Gavlegårdarna har ansökt om marklov för att inleda markarbetena inför bygget av tolvvåningshuset Fullriggaren. Men innan arbetet kan starta måste ett avtal vara klart med entreprenören Skanska.

– Vi hoppas kunna skriva ett avtal under den kommande veckan, säger Gavlegårdarnas VD Jan Hugg, som inte vill berätta några detaljer förrän ett avtal är underskrivet.

Han vill i dagsläget inte svara på när huset kan stå klart men bedömer att det kommer att ta ungefär ett och ett halvt år att bygga huset. Fullriggaren ska stå vid Alderholmsbron och bli tolv våningar hög med café, äldreboende, bostäder, kontor och konferenslokaler.