Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart dags för nästa festival

När sommaryran nu är över är det snart dags för ännu en festival. På fredag börjar Gävle Marinfestival och förberedelserna är i full gång.

Under två veckor har kommunens sommarjobbare slitit med att fräscha upp det skräpiga området längs kajen på Alderholmen där festivalen ska äga rum. Under arbetet med att röja upp i området har de bland annat rensat bort mängder med gamla brädor, plastpåsar, bildelar och dunkar med olja.

Sommarjobbarna går på gymnasiet och när GD frågar vad de tycker om marinfestivalen säger de att de ska gå och titta för att se vad deras slit har lett till. Men om de själva hade fått välja hade de velat behålla cityfesten istället.

- Det här med att gå och titta på båtar känns mest som någonting för äldre och inte något som lockar unga, säger Isabella Pettersson, 18.

Gävle kommun som arrangerar festivalen är dock övertygade om att den kommer att bli en succé.

- Det finns ett stort sug efter det här. Målet är 30 000 besökare men det är lågt räknat och vi har dimensionerat området så att det klarar av fler besökare än så, säger Anna Östman, informationschef på Gävle kommun.