Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart går det att hyra begagnade bilar i Gävle

Biluthyrningsföretaget Rent a Wreck – som specialiserat sig på att hyra ut begagnade bilar – har för avsikt att etablera sig i Gävle.
– Vi ser området runt Gävle som mycket intressant, säger Tom Weum, chef för Rent a Wreck i Skandinavien.

Enligt ett pressmeddelande fårn företaget är tanken att etableringen i Gävle ska ske under våren i år. Men än finns saker att lösa.

– Vi ser framför oss att Rent a Wreck i Gävle ska drivas av en lokal franchisetagare och vi ser oss just nu om efter en bra lokal partner, säger Tom Weum.

Rent a Wreck grundades i USA 1992 och har som affärsidé att hyra ut begagnade bilar med några år på nacken till företag, offentliga verksamheter och privatpersoner. Företaget har innan etableringen i Gävle 28 uthyrningsstationer i Sverige, 29 i Norge och en på Island.

Enligt bolagets prislista kostar en bil i mellanstorlek 390 kronor per dygn inklusive fria kilometer. Bensin ingår inte.