Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snökaoset ställde till det

Yrsnö orsakade under torsdagen en rad trafikolyckor i Gävleborg, och snöovädret kommer att fortsätta fram till fredag eftermiddag.

Annons

SMHI har nu torsdag eftermiddag gått ut med en klass 1-varning om att det i Gävleborgs kustland kan komma upp till en decimeter nysnö lokalt fram till fredag eftermiddag. Redan nu gör trafikolyckor att det är svårt att komma fram på de stora vägarna.
Under torsdagen var det dålig sikt med vinddrev och moddiga vägar som ledde till en rad trafikolyckor.
- Att det är oplogat och moddigt gör det extra bedrägligt, konstaterar Kenneth Rosenqvist, inre befäl på Räddningstjänsten, som hade det stressigt under torsdagen.
Ett par av olyckorna under torsdagen ledde till att människor måste föras till i sjukhus. I Sandviken gällde det en kvinna som blev påkörd på ett övergångsställe och i Gävle en person efter en kollision i centrala Gävle.
Flera olyckor orsakade långa köer då det blev svårt att passera olycksplatserna.
Mellan trafikplats Gävle Norra och trafikplats Hagsta är det i praktiken stopp sedan en trailer kört av vägen, och södergående trafik leds om väg gamla E4:an, väg 583. Bärgningen av trailern beräknas påbörjas först klocka 20.00.
På E16 vid Forsbackaavfarten var ett körfält blockerat efter en singelolycka kvart över fyra, och ännu vid 18-tiden var det stopp på platsen på grund av en lång kö. Trafiken i båda riktningarna påverkas. .

Mer läsning

Annons