Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöröjningen kom igång efter midnatt

GÄVLE Snösvängen i Gävle kom inte igång förrän klockan ett natten till måndagen.

Annons
- Nu i efterhand kan jag tycka att det hade varit bra om vi börjat tidigare, men går man ut för tidigt måste man ploga två gånger för man får inte med allt, säger Mats Rydström på Markbyggarna som hade jour.
Reglerna för snöröjningen i Gävle är samma som tidigare. Stora leder och cykelbanor plogas när snötäcket är tre-fem centimeter tjockt, medan lokalgatorna får vänta tills det finns tio-tolv centimeter snö.

På söndagen hade SMHI varnat för snöoväder och Mats Rydström hade full beredskap men valde att inte dra igång plogningen när det stora snöfallet dröjde. På måndagseftermiddagen tyckte han ändå att snöröjningen fungerat bra.
- Det kom nog 15 cm i snitt men på vissa ställen hade snön blåst ihop. Problemet var väl att en del gator fick dålig framkomlighet på söndagskvällen. Men nu är det bara lite städjobb kvar, det är framkomligt överallt, försäkrade han.