Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snövit i Hoforsversion

Det blev ett kort sommarkollo i Hofors men som bonus finns i år ett kulturkollo i folkparken. – Här får ungdomarna göra en modern snövit, säger en av ledarna, Tomas Demasure.

I år blev sommarkollo vid Edskevall bara sju dagar. Pengarna räckte inte längre, men för alla sommarlediga ungdomar skapades snabbt en fortsättning med en hel vecka.

Det blev ett kulturkollo där lärarna på kulturskolan ställer upp som ledare. Ungdomarna ville spela teater och dansa och ha kul och det är full fart på de 15 ungdomarna när de gör sin egen version av Snövit. En Hoforsversion där det är hiphopdansande dvärgar och en elak häxa som inte tittar i spegeln utan dansar sina trollkonster.

– Det här är roligt och lite annorlunda, säger Camilla Forsberg som spelar dvärgen Trötter.

Jonna Sjölander är den elaka häxan. Hon valde rollen för hon vill gärna styra lite grann och skäller på Snövit och dansar sin trolldans.

– Den har jag delvis hittat på själv, säger hon.

Att ungdomarna gjort om Snövit ser de som rätt naturligt då den ska passa in i dagens Hofors och roligt har man.

– Det är jättekul att få dansa och få utlopp för all energi, säger Hanna Östlin som spelar dvärg och har dansat i flera år.

På fredag ska sagan om Snövit i Hofors egen tappning ha världspremiär när kulturkollot avslutas.