Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderberg nia i TTA-premiär

Stefan Söderberg styrde in på nionde plats när TTA-Elitserien inleddes på Gelleråsbanan i Karlskoga igår.
Trots att han hade hoppats på en bättre placering så var 28-åringen från Gävle ändå ganska nöjd med dagen.

Annons

– Jag gjorde en klockren start och avancerade två placeringar direkt. Tyvärr blev det lite strul i omstarten efter kraschen mellan Tommy Rustad och Viktor Hallrup och jag tappade en position, berättar Stefan.

Som blev bäst av de fyra förarna i sitt team, Brovallen Design. Veteranen Jan Brunstedt slutade tolva, medan nyss nämnde Hallrup tvingades bryta efter att ha blivit påkörd av norrmannen Rustad. Mark Miller kom inte till start.

– Den här tävlingen visade hur viktigt kvalet är när förarna har jämbördigt material. I racet körde alla ungefär lika fort, fortsätter Stefan.

Bilen fungerade bra och tempot fanns där, trots ett uppehåll i tävlandet sedan 2009.

– Ser fram mot nästa deltävling i Anderstorp. Den banan passar mig bättre än Gelleråsen. Jag tror vi har en jättechans att ta en pallplats där, avslutar han.

Segrare i TTA-premiären blev 21-årige Linus Ohlsson, tävlande för Team Tidö/PWR Racing. Han ledde från start till mål trots hård press från trefaldiga svenska mästaren Fredrik Ekblom. I mål skilde 37 hundradelar.

– Mitt livs bästa race. Jag rankar den här segern högst av alla hittills, sammanfattade Linus Ohlsson efteråt.