Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofiedals-skolan tar bort Lilla gruppen

Annons

– Jag är ledsen för mina kompisars skull, Lilla gruppen har hjälpt mig jättemycket. Jag hade aldrig fått betyg i alla ämnen utan lärarna där, säger Farid Yazdani, som snart slutar nian.

– Det gör ont i hjärtat, men vi måste krympa verksamheten, säger rektor Camilla Frykman.

Tio elever i årskurserna 7-9 går i dag i Lilla gruppen. Farid Yazdani har gått i gruppen i ett år.

– Den är så bra. Innan hade jag bara betyg i två ämnen. Jag hade svårt att koncentrera mig. Nu har jag betyg i alla ämnen och har kommit in på ett nationellt gymnasieprogram, det jag helst vill gå; Thoren Business School. Det är tack vare lärarna i Lilla gruppen. De har fått mig att verkligen förstå skolan och hur viktig den är, säger han.

Rektor Camilla Frykman är även hon ledsen över att satsningen försvinner, men rörd över elevernas engagemang.

– De har väldigt kloka argument och det är en bra verksamhet, men eleverna blir färre och vi får mindre pengar. Vi måste anpassa oss. Det här drabbar fyra från nästa läsår och vi kommer att hitta individuella lösningar för dem. Lärarna är ju anställda i kommunen och går till andra placeringar, säger Camilla Frykman.

Sofiedalskolan får ungefär 60 färre elever nästa år. Det beror dels på mindre årskullar, dels på att eleverna söker sig till andra skolor.

– Det borde inte handla om pengar. Jag drabbas ju inte personligen, men jag bryr mig ändå. Alla borde ha samma möjligheter, säger Farid Yazdani.