Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofiedalskolan bäst i bassängen

Under måndagen gick stafettävlingen ”Bästa fyran” av stapeln på Fjärran Höjder. Tre lag med varsin hejarklack fanns på plats. Sofiedalskolans klass 4B trivdes som fisken i vattnet och hade riktigt flyt.

När visselpipan ljuder kastar sig tre starka simmare från startpallarna. Två crawlar medan den tredje simmar bröstsim mot andra änden av bassängen där en klasskamrat väntar för att byta av. Kompisarna försöker överrösta varandra med hejaramsor. ”Kom igen Vikingaskolan” skriker föräldrar och syskon och viftar med hemmagjorda plakat.

Sex lag med åtta fjärdeklassare i varje hade anmält sig till simtävlingen, som anordnas för andra året i rad av Svenska Simförbundet i samarbete med Kellogg´s. Men bara tre lag kom dit.

– Jag vet inte varför de inte är här. Vi vet att det har varit svårt att få ihop killar till lagen. Det värsta de kan tänka sig är att få stryk av tjejer. Och det är mest tjejer som simmar, säger Ove Engberg från Gävle Simsällskap.

Lagen ska helst bestå av lika många tjejer och killar från varje klass men domarna har gått med på till exempel fem tjejer och tre killar för att få ihop lag. Deltagarna simmar 25 meter var och de får endera crawla, eller simma bröst- eller ryggsim.

På upploppet leder Sofiedalskolan och alla deltagare hejar på in i det sista. De andra två lagen ligger nästan jämnt.

– Det var roligt! Vi var lite nervösa med det var inte så hård konkurrens. Vi har tre simmare i vårat lag, säger Sarah Wallin och Smilla Wigg i klass 4B på Sofiedalskolan efter att de utropats till segrare.