Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökes – en målskytt till Strömsberg: "Ska vi hänga kvar måste vi värva"

Sökes: en målskytt.
Missade målchanser blev återigen seriejumbon Strömsbergs fall – trots att lagkaptenen Tobias Lööf gjorde säsongens första mål på hemmagräset.
– Ska vi hänga kvar måste vi värva en forward som gör mål, säger han.

Strömsberg har gjort mål på konstgräset i Tierp tidigare, men på naturgräset hemma på Hedens IP dröjde det till tredje matchens 6:e minut innan Tobias Lööf kunde göra 1–0 på en straffspark.

När Timrå sedan fick Faton Buzuku utvisad redan efter 26 minuter, efter att han gett igen och knuffat Strömsbergsbacken Björn Johansson utanför sidlinjen, såg det ljust ut för hemmalaget.

Men det ljuset slocknade fort efter pausen när Timrå både kvitterade, på straff, och även gjorde segermålet, på hörna.

Bredvid planen stod Strömsbergs tidigare skyttekung Marcus Hägg, som nu gjort 12 mål för Sandviken och toppar skytteligan, och tittade på sina gamla lagkamrater. Och Strömsberg skriker verkligen efter en målskytt just nu, laget saknar en renodlad avslutare.

Det är inte direkt optimalt att det är mittfältaren Tobias Lööf som toppar den interna skytteligan på fyra gjorda mål, fler än vad resten av laget mäktat med tillsammans.

– Nej, det säger väl en del om vad vårt problem är. För vi skapar ju tillräckligt med målchanser för att stänga och vinna en sån här match. Men vi lär värva en forward som gör mål, det behövs om vi ska hänga kvar, säger Lööf med passning till sportchefen Rikard Birkehorn.

– Jo, vi tittar såklart på det, svarar han medan han går och plockar ihop efter matchen.

– Men det är inte jättelätt att hitta en målskytt till ett lag som har svårt att göra mål. Å andra sidan, hittar vi en målskytt kommer han ösa in mål här med tanke på hur många chanser vi ändå skapar, säger Birkehorn.

Det som ändå håller Strömsbergs hopp vid liv är att övriga bottenlagen Ånge och Gällivare fortsätter att gå tungt. Upp till Gällivare på kvalplats är det trots allt ändå bara sex poäng, trots att Strömsberg bara tagit ett poäng på tio omgångar.

– Jag fattar inte hur de bara kan ha ett poäng, jag tycker Strömsberg är ett av de bättre lagen vi mött den här säsongen, säger Timrås mittfältare Philip Olofsson, vars lag nu tog femte segern på sex matcher.

Strömsberg–Timrå 1–2 (1–0)

Målen: 1–0 (6) Tobias Lööf (straff), 1–1 (51) Philip Olofsson (straff), 1–2 (54) Stefan Grönlund (hörna).

Utvisning, Timrå: Faton Buzuku (26).

Domare: Rambod Beigi, Sandviken.

Publik: 100.