Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökning efter påstod drunkning gav inget resultat

Räddningstjänsten sökningar efter den man som sades ha drunknat i Järbo på fredagskvällen gav inga resultat.

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 21 på fredagskvällen. Enligt uppgifterna skulle drunkningstillbudet ha skett vid Kraftstation, i närheten av Nordanåvägen i Järbo.

– Det var en man som var ute och gick med sina hundar och hörde hur någon ropade på hjälp vid kraftstationen. Han gick då ned till kraftdammen i Jädraån och lyste med sin ficklampa och ringde 112, säger Fredrik Nilsson, polisens vakthavande befäl.

Både räddningstjänst och polis åkte till platsen för att undersöka saken. Sökningar gjordes över vattenytan, längst med strandkanten och i närområdet, dock utan resultat.

– Det finns ingenting som tyder på att någon har på platsen och hamnat i vattnet. Det fanns inga bilar, cyklar eller fiskeredskap. Det fanns även några ungdomar som hade varit i närheten av platsen, men inte hört någonting, säger Fredrik Nilsson.

Polisen lämnade platsen vid 23.15-tiden, då fanns inga tecken på att någon fanns i vattnet.

– Larmet kom in strax efter 21 och vi åkte därifrån efter 23. Om någon hade funnits i vattnet är det tämligen utsiktslöst att hitta denne vid liv, men ingenting tyder på att någon varit där.