Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sol och artister värmde i Högbo

Det var tätt mellan picknickfiltarna i väntan på Måns, Lena och Orup.

Den varma augustikvällen lockade många att ta en helkväll i Högbo.

– Vi passade på när det var så fint väder, säger Kristina Nygren.

Hon och systern Anki Friberg har fällt upp campingstolarna och slagit sig ner i solen framför scenen med kaffe och vin. Men benvila blir det inte under konserten.

– Vi är inte så stillasittande när vi kommer igång, säger Kristina Nygren.

Stolarna har blivit systrarnas signum på Dunkers måndagskvällar på Smedsgården, som hon vill göra reklam för. I måndags kom 400 personer. Anki Friberg uppskattar både att publiken är i alla åldrar och att musiken är slut klockan tio.

– Så man kan gå dit när man jobbar.

Jobb dagen efter blir det inte för Barbro Mattsson och Roine Ek, men väl hemresa till Skara tillsammans med Karin Lersten eftersom söndagen är sista semesterdagen. De hälsar på Barbros mamma i Gävle några dagar, såg konsertaffischen på vägen upp och bestämde sig för att gå.

– Jag gillar Lena PH mest, säger Roine Ek.

– Det gör jag också får jag väl lov att erkänna, säger Barbro Mattsson.

Måns Zelmerlöws fanclub höll till på gräset utanför konsertområdet. Turnéledarens föräldrar Rolf och Ann-Charlotte Hedqvist hade sett honom både på Sofiero och i Örebro.

– Barnen ska få träffa Måns backstage, och mammorna får följa med, avslöjade Anna Nyström, en av dem som gjorde paret Hedqvist sällskap på picknick och konsert.

Intill hade ett gäng från Avesta dukat upp ost, kex och vin.

– Vi har sett dem i Stockholm. Det var kanon, jättebra, säger Lars Carnedal och syftar på Lenas och Orups show.

Han får medhåll av de andra som sett dem.

För Åsa Jacobs och Gunnel Berglund är det däremot premiärbesök på Lena och Orup. Inte heller Måns Zelmerlöw har de hört live förut. Tidigare i sommar återsåg Åsa Jacobs däremot Bruce Springsteen, men tycker att han varit bättre andra gånger.

Kvällens konsert är hennes födelsedagspresent till sin mamma och de har varit ute och ätit innan. I väntan på att Måns ska börja läser de ikapp tidningar de inte hunnit med eftersom de varit i stugan. Platsen är noga vald, intill mixerbordet.

– Det är bra ljud här, säger Åsa Jacobs.

– Och man kan ställa sig upp där så att man ser, säger Gunnel Berglund.

Fotnot: Recension kommer i måndagens tidning.

”Vi har sett Lena och Orup i Stockholm. Det var kanon, jättebra”

Lars Carnedal,

besökare som såg fram emot konserten