Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Som gjord för filmfestivaler

Rose känner sig misslyckad. Hon jobbar som städerska hemma hos rika människor, är ogift och har en son tillsammans med sin highschool sweethart som gifte sig med en annan. Samtidigt har hon fortfarande en affär med honom – på hans villkor naturligtvis. Rose försöker peppa sig själv att skaffa sig en utbildning men det fungerar dåligt.

Hennes syster Norah är inte mer lyckad hon, men hon bryr sig inte så mycket. Norah får sparken från dåligt betalda servitrisjobb men tröstar sig med att röka lite brass och hoppa i säng med vem som helst.

Pappa Joe väntar på att bli rik medan han säljer smaksatta popcorn från bakluckan i bilen.

Det är en sorglig liten familj i New Mexico som försöker lyfta sig från fattigdom och utsatthet och ibland går det bra men oftast går det inte alls.

Vändningen verkar komma när Rose får rådet att städa på brottsplatser – det är ett obehagligt jobb, men det ger mycket pengar.

Det här är en typisk filmfestivalfilm, med alla udda inslag som en sån film ska ha. Filmen är inte så lyckad i sin helhet men har flera charmiga element och mycket bra skådespelare. Amy Adams är makalös som Rose och att bara se hennes rollprestation räcker långt.