Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommar - tid för flytt

GÄVLEInom flyttbranschen har man en hektisk tid just nu. Semestrarna är svåra att tajma in och man får snarare ta in extra arbetskraft för att lösa den stora efterfrågan på flytthjälp.

För Gävleföretaget Brynäs Express sker uppemot hälften av årets flyttjobb under juni, juli och augusti.

Stockholm
- Det är verkligen högtryck nu. Det är många som flyttar för att börja en ny skola eller för att de byter jobb. Folk drar sig tydligen för att flytta under vintermånaderna.
- Varannan flytt går till Stockholmsregionen, berättar Lars-Göran Larsson, platsansvarig på företaget.
Hos lokalkonkurrenten Flyttlasse kan man bekräfta att det är körigt.
- Det kan man lugnt säga. I år är det ganska mycket mer än vanligt. Vi har fullbokat hela tiden fram till september och har plockat in mycket extrakillar. Främst studenter, säger Lars Abrahamsson.
Varför det har skett en ökning just i år vet han inte.

Företag och skolor
Upp till 70 procent av jobben för dem är flyttuppdrag för företag och skolor, både inom Gävle och till och från andra orter.
Av privatpersonerna är det många pensionärer som anlitar dem. Dels de som flyttar söderut, dels de som vill flytta tillbaka till Gävle från andra regioner.

"Aldrig snygga tjejer"
- Det är de som är ensamma och inte klarar av att flytta med släpvagn och sånt. Det är aldrig snygga tjejer, eftersom de lättare får hjälp, säger Lars Abrahamsson och skrattar.
Flyttlasse har också mycket körningar till Stockholm, men även en hel del till Uppsala, Göteborg och Malmö. Nästa vecka väntar en flytt till Tjörn på Västkusten.
Enligt flyttföretagen handlar det dock inte om någon flyttvåg från Gävle. Det går jämna strömmar åt båda hållen.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson_gd.se