Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens heta nyheter

/

Nu börjar det bli dags att boka sommarens charterresa. Vi har tittat närmare på de hetaste nyheterna och konstaterar att mycket handlar om Turkiet – igen.

Annons

Svenskarnas största favorit sommaren 2012 är Turkiet. Det tror i alla fall charterarrangörerna som satsar stort på landet i öst med flera nya badorter i programmen. Därmed fortsätter den Turkiettrend som pågått i några år nu.

– De stora klassiska resmålen håller ställningarna inför sommaren. Turkiet toppar bokningslistan just nu, följt av Cypern, Kreta, Mallorca och Rhodos, säger Peter Hellström, informationsansvarig på Fritidsresor.

Även hos Apollo och Ving är det Turkiet som gäller.

– Till sommaren är det Turkiet och Mallorca som bokas mest. De stora välkända resmålen bokar generellt bra, säger Barbro Holmberg, informationsansvarig på Ving.

Även Grekland är hett i sommar – finanskris till trots. Apollo uppger att efterfrågan på små grekiska öar är stor och hos Fritidsresor har man inte noterat någon nedgång av antalet bokningar jämfört med i fjol.

– Just nu ligger bokningsläget på samma nivå som förra året vid den här tiden så det ser bra ut. Men det är ju långt kvar till sommaren så mycket kan hända, säger Peter Hellström och fortsätter:

– Trots att det var oroligt i Grekland redan förra sommaren minskade inte antalet resor dit. Tvärtom, faktiskt. Turismen påverkas inte så hårt eftersom den mest håller till ute på öarna, medan effekterna av finanskrisen i första hand drabbar fastlandet.

Greklandsintresset märks också när vi tittar på sommarens nyheter. På frågan om vilka sommarnyheter som säljer bäst just nu svarar nämligen både Apollo och Ving grekiska resmål – strandparadiset Plakia hos Apollo och partyön Kos hos Ving.

Hos Fritidsresor är dock Menorca den bäst säljande nyheten just nu. Dit är redan två av tre resor sålda, enligt Peter Hellström.

Per Johnsson/Respress

redaktionen@respress.se

Mer läsning

Annons