Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarköttbullar med persilja

Annons

500 g blandfärs, gärna 50/50

0,75 dl ljust ströbröd (veteströbröd)

2 äggvitor

0,75 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kalvfond

1 dl hackad persilja

salt och vitpeppar

smör och rapsolja till stekning

Till servering:

2 msk hackad persilja

1. Blanda ströbröd med vitt vin, äggvitor och kalvfond. Tillsätt köttfärs och hackad persilja. Salta och peppra lätt och arbeta köttfärssmeten slät och smidig.

2. Rulla små köttbullar med lätt fuktade händer. Stek köttbullarna i lika delar smör och rapsolja i en inte alltför het panna.

3. Köttbullarna läggs upp i skål och garneras med ett par matskedar hackad persilja som droppas över.