Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarkvällar med Berghagen, Sean Banan och The Playtones

The Playtones, Sean Banan och Lasse Berghagen är några av de artister som kommer till Gävle och Sommarkvällarna i juli. Hela programmet släpps om två veckor men arrangörerna utlovar bred familjeunderhållning.

Programmet för de fyra kvällarna i juli börjar ta form. Onsdagarna kommer att fyllas av både underhållning för barn och för de lite mer vuxna. Beslutet att återinföra Sommarkvällarna tog för bara några månader sedan och med tanke på den korta tiden som gått är artistansvarige Alec Ahlenius, Nöjespoolen, nöjd med de artister han lyckats boka.

De riktigt stora stjärnorna har naturligtvis redan sina turnéer klara sedan lång tid tillbaka. Alec hade till exempel gärna sett Lill-Babs på Gävles scen men han är mycket nöjd med att ha lyckats boka The Playtones som både vunnit Dansbandskampen och medverkat i Melodifestivalen. Huvudartisterna för de övriga Sommarkvällarna släpps först i slutet av maj.

Under programpunkten Svensktoppen nästa deltar nio lokala förmågor om en plats på Svensktoppen. Hela 41 bidrag skickades in vilket är rekord.

En jury har plockat ut de låtar de tyckte var bäst och i den första delfinalen tävlar Linnéa Elfström från Ljusne med poplåten ”Nobody Say Goodbye”, Johan Bakke från Sandviken med den lite rockigare låten ”100 år till Maria” samt Stefan Olsson från Gryttjesbo med ”Jag skottar hellre kol”.

I den andra delfinalen som går den 13 juli deltar Erika Stolt från Hudiksvall med countrylåten ”I Want Take It Anymore”, Magnus ”Buster” Rudfell från Järbo med bluegrass och Margareta Thimper från Norrala med dansbandslåten ”Vilken man”.

I den tredje delfinalen sjunger Linda Sahlberg från Furuvik poplåten ”Langos med lök”. Marita ”Mita” Vikström från Torsåker deltar med poplåten ”I Would Have Died For Your Love” samt Adam Sagström från Järvsö med ”Försökt sluta med musik”.

Den sista Sommarkvällen tävlar de tre delfinalsegrarna samt en joker. Den som vill lyssna på bidragen kan gå in på http://sverigesradio.se/sida/ gruppsida .aspx?programid=3147&grupp=5046.

Moniqa Swälas moniqa.swalas@gd.se