Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarläger med sol och bad

Årets Öjarläger vid sjön Öjaren tillhör de soligare genom åren. Med 23 grader i vattnet vågar även badkrukorna bada. – Sedan får man träffa nya kompisar, säger Julia Johansson som badar mest hela dagen.

Annons

Kanalkyrkans Öjarläger har en lång tradition. Från att i början varit ett scoutläger är det nu ett dagläger med bara en övernattning. Det är den sista natten då de som vill får prova på att sova i någon av de båda stora tältkåtorna. I år är det 20 ungdomar från 7 - 12 år, varav sex karenska ungdomar, som stortrivs på Öjargården vid Öjaren.

De sex ledarna har inga problem att sysselsätta ungdomarna utan dagarna går fort med bad, paddling och lekar och pyssel vid Öjargården.

Filip Wallbäck som hjälper till att resa en av tältkåtorna ser inga problem att sova i tältet. Mörkrädd är han inte så han tycker bara att det ska bli spännande. Oscar Bergh har just provat fiskelyckan. Men någon fisk fick han inte, inte ett napp. Kanske är det för soligt och varmt så att fisken slöat till, tror han.

– Man ska nog fiska mer framåt kvällen då de kanske är mer huggvilliga, säger han.

När Oscar Bergh ska beskriva det bästa med Öjarlägret är det många saker som drar, som att man får bada hela dagarna, paddla, fiska och träffa många nya kompisar.

Häromdagen var hela gruppen till Högbo för att spela minigolf, grilla och klättra klättervägg och leka i parken. I dag fredag avslutas årets veckor på Öjargården, men säkert är det många som redan längtar till nästa sommars läger.