Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarströmming med lök

Annons

Till 4 personer
600 g rensad strömming/färsk sill
1 knippa dill
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
2 rödlökar
1 dl rågmjöl
1 dl ströbröd
1 citron

Gör så här:
1. Skölj fisken och torka den på hushållspapper. Lägg hackad dill på köttsidan, salta och peppra lätt och vik ihop. Vänd utsidan av fiskarna i rågmjöl och ströbröd som blandats på en tallrik.
2. Skala och skiva löken. Stek löken gyllengul i smör och rapsolja. Ta upp och håll löken varm under folie.
3. Stek fiskarna i medelvarm panna med smör och rapsolja. Vänd efter ett par minuter och lägg upp den på ett fat. Fördela den stekta löken över och avsluta med att pressa citronsaften i pannan och sila den syrliga fettblandningen över allt.
Dan Strandqvist/TT Spektra