Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarströmming med lök

Till 4 personer
600 g rensad strömming/färsk sill
1 knippa dill
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
2 rödlökar
1 dl rågmjöl
1 dl ströbröd
1 citron

Gör så här:
1. Skölj fisken och torka den på hushållspapper. Lägg hackad dill på köttsidan, salta och peppra lätt och vik ihop. Vänd utsidan av fiskarna i rågmjöl och ströbröd som blandats på en tallrik.
2. Skala och skiva löken. Stek löken gyllengul i smör och rapsolja. Ta upp och håll löken varm under folie.
3. Stek fiskarna i medelvarm panna med smör och rapsolja. Vänd efter ett par minuter och lägg upp den på ett fat. Fördela den stekta löken över och avsluta med att pressa citronsaften i pannan och sila den syrliga fettblandningen över allt.
Dan Strandqvist/TT Spektra