Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söndagsöppet överallt

GÄVLE
Den tuffa konkurrensen bland handlarna gynnar kunderna i Gävle.

Annons
När affärerna i nya Nian börjar med söndagsöppet i december hakar flera av konkurrenterna på.
- Våra butiker kommer också att ändra öppettiderna, säger Olle Larsson, marknadsområdeschef för Hallström & Nisses Fastighets AB som äger Flanör-huset.

Inget val
Butikerna i Nian-huset har inget val - i deras hyreskontrakt finns krav på minimi-öppettider.
- Öppet till klockan 19.00 kvällstid och 17.00 på helgkvällar är det som gäller. Sen finns det kanske de som vill ha öppet till 20.00, säger Lars Edlund, konsult och projektledare för Nian-gallerian.
Men trots att de flesta andra butiker i staden inte har liknande krav på sig så verkar det som om flera handlare tänker följa Nians exempel och erbjuda kunderna helgshopping även på söndagar.

"Nian är loket"
Enligt Olle Larsson kommer butikerna i Flanörhuset definitivt att haka på. Och Arne Nedstam, centrumsamordnare, säger att ännu fler funderar i samma banor.
- Nian är loket och mitt tips är att övriga gallerior och flera av de stora butikerna runt Stortorget följer med, säger han.
- Men flera mindre handlare orkar inte med och jag tror inte att det blir många på Söder som håller öppet söndagar, säger Arne Nedstam.
Arne Nedstam har länge försökt att förmå handlarna i centrum att ha generösare öppettider för att möta konkurrensen från andra håll. Han är glad att flera butiksägare i staden börjat tänka om sedan Nian gått ut med sina öppettider.
- Det är jättebra för konkurrensen med andra handelsplatser, till exempel Valbo och Stockholm, säger han.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund_gd.se