Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sondre Evjen tog hem segern

Det blev hemmaseger när Rally X On Ice fortsatte i norska Gol under lördagen. Sondre Evjen bjöd på stor uppvisning och tog segern före jänkaren Mitchell De Jong.

Annons

NORGE/RALLYCROSS

Den andra deltävlingen – av totalt tre – i Rally X On Ice avgjordes vid Fuglehaugen Motorsenter. Hemmahoppet Sondre Evjen inledde dagen klockrent och var tillsammans med Mitchell De Jong i topp efter de fyra kvalomgångarna. Efter en stabil semifinalseger var det sedan upplagt för Evjen i finalen. Han var snabbast i starten och resten av finalen blev en ren uppvisning. Det var en lättad segrare som tog målflaggan framför hemmapubliken.

– Det har varit en sådan extremt stor press på mig i dag. Familj och vänner ärpå plats och alla ville verkligen att jag skulle vinna. Innan semifinalen var jag nära till tårarna av pressen, men nu är jag extrem lättnad att ha tagit segern på min hemmaplan, berättade Sondre Ejven efteråt.

Det var hårda tag om andraplatsen. Mitchell De Jong blev till slut tvåa efter en tuff fightmed bland annat Alexander Westlund från Torsåker. Denne blev till slut femma (och bästa blågula förare) – efter Oscar Solberg, Norge, samt ryssen Vasily Gryazin.

–Kom ut som tvåa i finalen, före De Jong. Vi hade en jättehård kamp i ett varv innan han lyckades pressa sig förbi, berättar Alexander.

Som i samband med detta tappade en del fart och därefter även passerades av Solberg ochGryazin.

– Det var bästa startfältet hittills med 18 deltagare. Dessutom håller förarna mycket hög nivå, fortsätter Alex – som innan finalen slutat sjua i kvalet samt tvåa i sin semifinal (efter Mitchell De Jong)

Totalt efter tvåkörda deltävlingar toppas tabellen av De Jong på 27 poäng, två före SondreEvjen. Alexander Westlund håller tredje plats på 18 pinnar, i sin tur fyra före Oscar Solberg. Avgörandet sker i Östersund på lördag.

– Många poäng upp tilltäten, men allt kan hända, avslutar Alex.