Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOS Alarm: Det tog tolv minuter

Den 28/5 berättade GD om grannar till en gammal kvinna i Sandviken kämpade för att få en ambulans sedan hon ramlat och brutit lårbenshalsen.

Då sa Anders Klarström, SOS Alarm, att han inte kunde kommentera fallet med hänvisning till sekretess. Nu har han tittat på ärendet igen och konstaterar att det går att kommentera eftersom händelsen inte inträffade i någons bostad:

”Ambulans är på plats på adressen efter tolv minuter. Bemötandet från SOS-medarbetarna är bra och de frågor som ställs är relevanta. Den hjälpsökande vet inte mycket om damen som har ramlat och därför behöver en del frågor ställas för att få en bild av vad som har hänt och vilken hjälp som behövs. SOS-sjuksköterskan talade även med kvinnan som behövde hjälp. Ärendet är korrekt prioriterat och uppgiften om att den hjälpsökande var tvungen att böna och be om en ambulans stämmer inte alls. Ambulansen larmas med prioritet 2 (akuta men inte livshotande symtom), efter cirka fem minuter och är på plats sju minuter senare.”