Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOS Alarm i Gävle läggs ner

SOS Alarm i Gävle läggs ner nästa sommar. Tre av 18 larmcentraler försvinner när företaget organiserar om, enligt vad GD erfar.

SOS Alarm har bestämt sig för att koncentrera sin verksamhet till färre orter. Förutom Gävle stänger även företagets larmcentraler i Skellefteå och Eskilstuna vid halvårsskiftet nästa år.

Minskningen ska leda till att man samlar specialistkunnande på färre ställen för att bli mindre sårbara och bättre på uppdraget.

De kvarvarande 15 larmcentralerna ska samarbeta mer och allmänheten ska inte påverkas av att tre larmcentraler försvinner.

Företaget ville i går inte kommentera uppgifterna eller berätta hur det påverkar personalen.

– I dag har vi haft möten med personalen och lämnat information, säger Sverker Petersson på SOS Alarms pressjour.

Även kunder och de företaget samarbetar med fick i går information om förändringarna.

– Vi har haft fokus på personalens information i dag, säger Sverker Petersson och hänvisar till en presskonferens i dag.

SOS Alarm i Gävle har sedan 2010 uppdraget att larma och dirigera länets 25 ambulanser och fem sjuktransportbilar åt landstinget. Det uppdraget sträcker sig fram till november 2014.

Jörgen Tranevik, verksamhetschef för ambulanssjukvården, säger att det är för tidigt för honom att kommentera om det påverkar dem. Han väntar på mer information i dag.