Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spåkvinnan Bianca vet allt om dig

GÄVLE / Cityfesten
Hon heter Bianca. Hon kommer från Göteborg. Och hon vet allt om dig och din framtid.

I en liten husbil mittemot Heartbreak Hotel kamperar Bianca Taikumer och hennes familj. Där kan cityfestdeltagarna få reda på hur deras framtid kommer att bli.
- Jag spår de som kommer in och vill bli spådda, säger Bianca som varit på Cityfesten tidigare.

Korten på bordet
- Det här är inget som vi försörjer oss på. Det är bara vad vi tycker om att göra. Vi tycker om att resa runt, berättar hon innan det är dags att lägga korten på bordet - både bildligt och bokstavligen talat.
Medan Bianca lägger ut sina kort och fattar min vänstra hand ler jag lite för mig själv. Jag tror inte för en sekund att spådamen ska kunna säga något om mig och mitt liv. Men snart är leendet borta. Bianca berättar, utan vägledande information från min sida, om sådant som jag de facto ska komma att göra under det närmaste året. Hon berättar om min stundande utlandsvistelse och vad jag planerar att göra därefter. Visst, hon pratar i väldigt allmängiltiga drag. Men samtidigt överensstämmer en hel del av det hon säger kusligt mycket med sådant som jag vet kommer att hända inom den närmaste framtiden.
- Är du nybörjare på det här, frågar Bianca och jag nickar.
- Men du kan slappna av. Jag ser sanningen i korten och i dina ögon, fortsätter hon.
Sen får jag reda på hur min framtid ser ut. Och jo, det kommer att gå bra. Jag kommer att lyckas. Jag kommer att hjälpa människor i min närhet. Och kärleken kommer att komma tillbaka. Sedan ger hon mig ett råd: "Var aktsam på vad du säger till andra. Du behöver inte berätta allt."

Ska lämna Hultsfred
Till sist säger Bianca att jag får ställa en fråga som hon ska besvara. Egentligen vill jag att hon ska sia om årets cityfest kommer att bli en succé, men eftersom att jag, enligt Binaca, måste fråga någonting som gäller mig själv så blir min fråga av helt annan karaktär. Och det är då jag får min mest gynnsamma prognos för framtiden - jag kommer inte att bo kvar i Hultsfred för resten av mitt liv.
HÅKAN DURMÉR