Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännade start på Midnattssolsrallyt

Midnattssolsrallyt bjöd på spänning från början till slut under torsdagens inledande etapp.
När uppehållet i Västerås nåddes på kvällen så toppade värmlänningen Arne Rådström, knappt före Mikael Wisti från Fagersta – båda rattande Volvo 240.

Annons

På den första ”riktiga” skogssträckan på torsdagens morgon höll Haninges Arne Bäckström det högsta tempot. I sin fyrhjulsdrivna Audi Quattro hade han dryga sekunden tillgodo på Stig Andervang, Almunge, Ford Escort, i sammandraget.

Den sistnämnde vann därefter sträcka 3 och tog spets. Till andraplacerade Tobias Johansson, Hedemora (Audi Quattro) skilde 1,3 sekunder.

Andervang behöll kommandot till och med den femte sträckan, men på SS6 drabbades han av trasig motor och bröt. Tobias Johansson återfanns nu i ledning, 23 sekunder före Micke Wisti.

Men på 1,5 mil SS8 tappade Tobias Johansson 1,5 minut och dalade till åttonde plats. Istället lade Arne Rådström, Östmark, beslag på ledartröjan.

Bästa gästrike var Thord Östlund från Hedesunda, 22:a totalt och nia i klassen för bilar 1976-81 över 2000 cc. Pelle Palmqvist, Gävle, parkerade som 35:a och sjua i 1976-81 1601-2000 cc.

Idag, fredag, körs rallyt i Uppland. Etappen omfattar sju sträckor med matuppehåll förlagt till Forsmark.