Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande sannhistoria berättad som en kul fars

Det finns något spännande med bedragare, så länge man inte drabbas själv.

Steve Russell var en skicklig bedragare som fick betala dyrt för att han var så skicklig. Det är alltså en sann historia, men berättad som en fars.

Steve Russell bestämde sig efter en bilolycka att komma ut ur garderoben och leva sitt liv som en lycklig gay. Han övergav sitt präktiga liv som familjefar och polis för att leva ut sina fantasier.

Men hans extravaganta livsstil kostade pengar och han såg sig nödsakad att svindla till sig extra medel. Han var en skicklig bedragare, men även den skickligaste åker fast till slut. Men det visade sig att han var en skicklig rymmare också.

Gång på gång.

I fängelset träffar han Philip Morris, sitt livs kärlek och för hans skull iscensätter han en rymning som chockar det amerikanska rättssystemet.

Domen blir hård, ett fängelsestraff på över 100 år.

Jim Carrey är väl den nästan den ende som kan bli trovärdig i en sådan här historia. Han är också berättaren.

Historien är berättad som en fars men den lilla kärlekshistorien saktar ned farstempot och den blir riktigt söt emellanåt. Ewan McGregor ser förälskad ut och Jim Carrey får vara den förförare som bedragaren Steve Russell framställs som i alla situationer.

I USA får den här filmen mycket begränsad visning på biografer och är man under 17 år måste man ha en förälder med sig och föräldrar uppmanas att vara försiktiga med det. Först som dvd kan filmen få ett liv i USA.

Jag vet inte hur upprörande det är, det är bara ett tecken. Omistlig är väl inte den här filmen, men inte farlig heller. Lite fulprat bara.

Mer upprörande är hur långa fängelsestraff man kan få i Texas om man lurar rättssystemet.

Christina Hygge