Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara och slösa på festen

Studentexamen är visserligen avskaffad sedan länge men studenten är ändå värd att fira eftersom det är då ungdomarna går in i vuxenlivet. Men smakar det så kostar det. Swedbank har räknat ut att examensdagen med bal och allt går på drygt 18 000 kronor. Gefle Dagblad tipsar om både billigare och dyrare alternativ.

Annons

Gefle Dagblad klädde upp fyra modeller inför balen för att se ungefär vad en bal på slottet (eller någon annanstans) skulle kosta. Två av våra modeller är riktigt påkostade, de andra två har lite billigare kläder.

Studenten är en gång i livet men hur mycket det får kosta är upp till var och en. Dyrare behöver inte vara roligare. Det går att få hela kalaset ganska billigt men vissa kostnader är svåra att komma ifrån om gymnasisten ska få en oförglömlig dag och kväll.

För en del är utseendet viktigast denna dag och kanske framför allt kväll, andra satsar på maten. Presenter, blommor, tackkort och så vidare är givetvis upp till var och en men en kostnad som är svårare att komma ifrån är transporterna runt stan.

Swedbank har räknat med kläder för både examensdagen och balen, inbjudningar och buffé för 20 personer, tackkort, skylt, transporter och givetvis en studentmössa. Deras nota slutade på 18 310 kronor.