Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Spararne" mot fullmäktige

Den välkända Hoforsprofilen Arne "Spararne" Evertsson är på väg in i kommunfullmäktige.
– Det gläder mig att det är flera entreprenörer som kommer in, säger han.

Arne Evertsson, 56, är fembarnspappan bakom de båda livsmedelsbutikerna Sparköp i Hofors. Han är känd för att alltid ha ett vänligt ord över för sina kunder men också för sitt samhällsengagemang.

På senare år har han börjat intressera sig allt mer för politik och under förra mandatperioden tillkännagav han att han skulle kandidera till kommunfullmäktige för Folkpartiet i valet 2014.

Och det visade sig bli en lyckad kandidatur. Om det preliminära valresultatet står sig kommer han in i fullmäktige som FP:s andranamn. Först på valsedeln stod Hans Backman.

– Det känns tryggt att ha Hans med som är erfaren, kunnig och påläst.

När det gäller hans egen politiska agenda säger han att vill stimulera civilsamhället och försöka locka fram entreprenörskap.

– Det är något den här kommunen behöver, tycker jag.

Därför gläds han också åt att Hoforspartiet kommer in i fulmäktige med flera entreprenörer, däribland Anne Persson (Timebutiken) och Johan "Foto-Johan" Ericsson.

Han vill inte att politiken ska lägga sig i och detaljstyra för mycket och nämner Socialdemokraternas förslag om att ta bort läxorna från skolan som exempel på hur det inte bör vara.

– Det tycker jag helt är en fråga för professionen, säger han.

Hur ska du hinna med politiken när du har två butiker att ta hand om?

– De senaste fem, sex åren har jag intresserat mig mycket för samhällsfrågor och jag är beredd att avsätta en del tid till det här. Sedan har jag duktiga medarbetare.