Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkrav slår mot vuxenutbildningar

GÄVLE Det blir vuxentutbildningen som blir lidande när utbildning- och arbetsmarknadsnämnden måste spara ytterligare fyra miljoner kronor.

Annons
Fullmäktige beslutade i november om kommunplan med årsbudget för 2004. Oppositionen fick igenom ett förslag som innebär att en pott på 19 miljoner kronor skapades. Pengarna ska vid behov användas till krisförvaltningarna barn- och ungdom samt omvårdnad.
Utbildning- och arbetsmarknad blev en av de nämnder som på grund av beslutet får en snävare budgetram nästa år. Fyra miljoner kronor till måste nämnden spara.
Besparingen på fyra miljoner kronor finns med i budgeten för nästa år. Däremot är det ännu inte fastslaget exakt var pengarna ska tas. I början av nästa år ska förvaltningen presentera för nämnden vilka besparingar som kan göras.
Nämndordföranden Tommy Berger, s, säger dock att besparingarna främst kommer att drabba vuxenutbildningen.
- Det kommer att ge en mindre utbildningsvolym. Ett par exempel är att de som vill komplettera sina betyg eller läsa upp betyg kommer att få svårare att göra det. Kvällskurser i språk är också sådan verksamhet som inte står särskilt högt i kurs.

Karin Bergkvist
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se