Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spektakulär hästshow i Järbo

Hennes videoklipp har setts av närmare 40 000 tittare på Youtube. I går fanns Jämtlandstjejen Lina Brandt på plats i Järbo där hon bjöd på en spektakulär hästshow.

Hästshowen var ett av arrangemangen i den så kallade Framtidsveckan som nu har inletts i Gävleborg. Mellan den 14 och 22 april pågår en mängd aktiviteter i hållbarhetens tecken.

Lina Brandt från Kälarne i Jämtland uppträdde i går med sina hästar i en annorlunda show. Hon hoppade med två hästar, stod på hästryggen och fick hästen att lägga sig ner med henne på. Ett 100-tal personer var på plats för att titta.

När Lina Brandt köpte sin ena häst för tio år sedan var den utåtagerande och aggressiv. I dag har hon och hästen byggt upp en förtrolig relation till varandra. Den är lugn och inte alls arg längre.

– Det handlar om att förstå hästen, lyssna på den och vara en bra ledare utan att bestämma för mycket, säger Lina Brandt.

Hennes videoklipp med hästarna har fått stor spridning på nätet och setts av närmare 40 000 tittare.

Men vad har då en hästshow med hållbarhet att göra? Arrangören Elisabet Blomgren förklarar:

– Syftet med showen var att inspirera till nytänkande som ju är en förutsättning för hållbar utveckling. Den som vågar tänka kreativt kan förändra, säger hon.